POZOR! Zľava 20 % na knihu ZELENINOVÉ RECEPTY pri zadaní kódu: MAJ2021

Už nič neodkladajte! (Ako začať so zmenou stravovania práve teraz)

Častokrát sa pristihnete, že nemáte v priebehu dňa čas na poriadne jedlo? Večer chcete všetko dohnať a potom zjete všetko, čo je „po ruke“. Následne sa cítite ako po šichte v bani a jedlo vám kľačí v žalúdku. Ste bez energie.

Každý deň rozmýšľate ako to zmeniť. Ako začať a dopriať si jedlo, ktoré vás zasýti, bude chutné, výživné, a zároveň nezaťaží trávenie.

Poznáte svoj cieľ, no napriek tomu sa vám ho nedarí zrealizovať. Poznáte milión dôvodov prečo sa to nedá a prečo s tým nezačať práve teraz.

Ako sa vymotať zo začarovaného kruhu?

Ako sa vymaniť zo začarovaného kruhuNebojte sa, riešenie môže byť veľmi jednoduché.

Najprv je potrebné si uvedomiť k akému výsledku nás tieto staré zvyky dovedú:

Zanedbávanie vlastného tela nesprávnou výživou povedie skôr či neskôr k poruchám trávenia, nadváhe alebo podvýžive, únave a poklese záujmu o fyzickú aktivitu. Dostaví sa zlá nálada, poruchy spánku a pocity zlyhania.

Skúste si však predstaviť, ako sa budete cítiť, ak si doprajete výživné jedlo. Namiesto únavy pocítite príliv energie. A preto sa pýtam: “ Stojí vám za to odkladať takúto zmenu?“

Dokonalosť ako brzda

Jeden z dôvodov, prečo nechceme začať, je dokonalosť. Je to zbytočná výhovorka. Jedlo, ktoré nás dokáže zasýtiť vôbec nemusí byť perfektné a nie je potrebné „mega“ surovín. Vôbec nemusíte jesť naj trendy potraviny a ani jedlá, pri ktorých potrebujete stráviť v kuchyni pol dňa. Dôležitejší je výber surovín, ktoré nás vyživujú a ich správna kombinácia na tanieri.

Ako začať? Choďte na to postupne

Urobte prvú (aj keď nedokonalú) zmenu a následne svoj jedálniček vylepšujte.Čínska kapusta

Ako príklad:

  1. Chleba so salámou vymeňte za vajíčkovú omeletu so zeleninou a bez chleba.
  2. Namiesto doterajšej prílohy: ryža, knedlík, zemiaky používajte tepelne upravenú zeleninu.
  3. Noste so sebou ovocie pre prípad chuti na sladké.

Cez víkend vymeňte nudné raňajky za výživný vývar. Následne nájdite svoj vlastný spôsob, ako sa naobedovať tak, aby telo dostalo všetko, čo potrebuje. Pustite sa do toho bez túžby po dokonalosti a zbytočných starostí. Výsledok sa dostaví, len čo urobíte prvý krok.

Radi zachraňujete iných?

Prestaňte brať ohľad na iných a začnite od seba. Prekonajte strach z nového a urobte správne rozhodnutie. Byť dobre naladený a plný energie je veľmi nákazlivé. Uvidíte, že aj členovia vašej rodiny sa postupne pridajú.

Ako by sa váš život zmenil, keby ste mali 3x denne plnohodnotné jedlo?

Skúste si najprv predstaviť, ako si pochutnávate na výbornom jedle a následne ako máte po ňom skvelý pocit. V čom je vtip? Všetko, čo si dokáže človek predstaviť, dokáže aj uskutočniť. Nevytvárajte si v hlave scenáre ako sa niečo nedá.

Nedarí sa?

Áno viem, myšlienky vedia byť poriadne otravné. Ak človek nepozná, čo znamenajú a odkiaľ sa berú, veľmi ľahko nadobudne pocit, že sa s tým nedá nič robiť. Mám pre vás dve dobré správy – ak človek pozná základné princípy fungovania našej mysle
– jeho život sa stane jednoduchší, prirodzenejší a zábavnejší
– obnoví sa jeho prirodzená intuícia, ktorá ho povedie
A najlepšie na tom je, že sa nemusíme nič učiť, pretože sme sa s tým už narodili 🙂 a len to nevidíme práve cez tie pomyselné mraky myšlienok. Ako opäť nájsť jednoduchší život bez techník, afirmácií, pozitívneho myslenia a nádeje vkladanej do kamienkov vám môžem ukázať formou konzultácie>>

Vedeli ste, že na získanie potrebnej energie nám stačí dať na tanier kombináciu mäsa a zeleniny? Áno, také jednoduché to je.

A aby ste nemuseli veľmi premýšľať ako začať a ako si zostaviť svoje prvé hodnotné jedlo, pripravila som pre vás návod. Teraz je váš čas, pustite sa do toho. Tu je váš ŤAHÁK NA SKVELÉ VEČERE. Stiahnite si ho zdarma tu>>

PS: Informácie o tom, ktoré jedlo nás vyživuje, nájdete v tomto článku>>

Monika Komorášová
Tranformatíny kouč & špecialista na nízkosacharidové stravovanie. Fascinuje ma ako malá úprava jedálneho lístka môže v človeku prebudiť proces uzdravenia v súčinnosti s pochopením ako funguje ľudská myseľ. Po 17 ročnom hľadaní som konečne našla spôsob ako sa vyliečiť zo zdravotných problémov. Preto som na svojich web stránkach vytvorila projekt Cítim sa skvelo. Rada inšpirujem ľudí variť si jedlo podľa vlastných nápadov. Som autorka knihy TAJNÉ TROMFY ZELENINY>> Ak vás zaujíma môj príbeh možete si ho prečítať tu>>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.