Transformatívny kouč

Monika Komorášová

Transformatívny kouč v oblasti porozumenia ľudskej mysle a špecialista na nízkosacharidové stravovanie

  • Mení životy za pomoci Porozumenia ľudskej mysle, známom tiež pod pojmom Tri princípy alebo aj Inside-Out Sydneyho Bankse. Táto metóda je na Slovensku pomerne neznáma a s úspechom sa používa najmä u vrcholových športovcov. Je veľmi jednoduchá a veľmi ľahko aplikovateľná do všetkých oblastí života: podnikania, zamestnania, vzájomného spolunažívania a vzťahov, zdravia. Je s úspechom využívaná na zbavenie sa zlozvykov, stresu, dosiahnutie vnútorného pokoja, kreativity, návrat k prirodzenosti a sebavedomiu, vysokých výkonov v športe a práci a predovšetkým čistej jasnej mysle - FLOW.
  • Jej poslaním je ukázať, čo je alfou a omegou správneho fungovania imunity, dobrého trávenia, psychickej a hormonálnej rovnováhy za pomoci vhodného výberu potravín. Všetko ruka v ruke s pochopením toho, ako funguje ľudská myseľ
  • Pre výborné výsledky, ktoré uvidela najskôr na sebe a neskôr na svojich klientoch sa zamerala na výživové smery: SCD diéta a autoimunitný protokol Dr. Amy Myers
  • Pozitívne výsledky a zlepšenie kvality života dosahuje najmä prepojením s učením o pochopení ľudskej mysle formou osobných koučingov

Môj príbeh o tom, ako som na základe jednoduchých zmien dokázala vyriešiť väčšinu zdravotných problémov.

 

Cítim sa skvele a užívam si každučký deň naplno. Každý večer zaspávam s pocitom šťastia. Nepotrebujem k tomu luxus, dovolenky, ani status dokonalej ženy.

Celý deň mám dostatok energie a nepotrebujem k tomu žiadne stimulanty vo forme kávy, fit tyčiniek, výživových doplnkov, či energetických nápojov. Zlú náladu a nezdary nevymieňam za sladkosti, zmrzlinu alebo čokoládu.

No nebolo to vždy tak.

V 18-tich prvá žlčníková kolika

Žalúdok sa ohlášal po každom jedle. Po štandardnom menu nastal pocit ťažoby, nafukovanie a úbytok energie, organizmus vyžadoval oddych. Nasledovala káva, po ktorej sa mi uľavilo, ťažoba prešla. Ale ajhľa, opäť sa hlásil hlad. Bola som však pripravená - mala som v zásobe vždy zopár „zdravých“ tyčiniek.

Najprv som si dávala pozor na to, čo zjem, neskôr som skúšala delenú stravu, vegetariánstvo, na odporúčanie liečiteľov rôzne diéty, ale pri ničom som dlho nevydržala. Vždy ma premáhali chute na to, čo bolo v diéte zakázané. Obmedzovanie sa v jedle bolo pre mňa doslova psychickým a fyzickým terorom.

No nech som jedla, čo som jedla, tráviaci systém neustále priťahoval moju pozornosť. A jedlo, ktoré mi malo energiu dodať, mi ju odoberalo.

Rozbehol sa kolotoč zdravotných problémov

V hlave som stále nosila myšlienku, že existuje spôsob stravovania, ktorý je k telu mierumilovný. Zasýti ho, a pritom človek energiu nestratí. Mala som problémy s kĺbmi a môj zdravotný stav sa zhoršoval, preto som sa rozhodla odísť z práce. Mala som v pláne užívať si, venovať sa viac sebe, rodine, viac športovať, cvičiť jogu. Dopriať si kvalitnú domácu stravu, vzdelávať sa, a to nielen v oblasti výživy.

Konečne som si chcela vybudovať vysnívanú zeleninovú záhradu. No plány ostali len plánmi. Zapálených kĺbov pribúdalo a športových aktivít ubúdalo. Stupňovali sa problémy s trávením. Okrem autoimunitného ochorenia mi zistli intoleranciu na lepok a mnohé ďalšie potraviny. Mala som anémiu a peľová alergia prerástla do bronchiálnej astmy. Dokonca sa objavilo aj okultné krvácanie.

Schudla som na 47 kg pri 170 cm a roky som nevedela pribrať, pritom jesť mi chutilo. Bola som vyčerpaná, padali mi vlasy, opakovali sa mykózy. Po čase opuchlo koleno a nemohla som stúpiť na ľavú nohu. Po pár krokoch som bola nútená si sadnúť a pri státí som mala v lýtkach neuveriteľné kŕče. V noci ma zase budili bolesti a tŕpnutie rúk. V dôsledku únavy a vyčerpania som zostávala v posteli. Bola som odkázaná na pomoc príbuzných nevedela som sa samostatne umyť, obliecť, či učesať. Vykonávanie akejkoľvek činnosti mi pripadalo neuveriteľne ťažké.

Dostavili sa čierne myšlienky. Moja hlava bola plná otázok: Prečo? To je už koniec? V 47 rokoch odkázaná na starostlivosť príbuzných? Čo robím nesprávne? Moja psychika dostala poriadne zabrať, ovládol ma smútok a pocit beznádeje. Mala som často zlú náladu, výbuchy hnevu, úzkosti, strach z neznámeho, zo stretávania ľudí, a tak som takmer nevychádzala z domu.

Keďže som sa nemohla hýbať, jediným mojim rozptýlením bolo vyhľadávanie informácií. Takýmto spôsobom som natrafila na príbeh muža, ktorý sa vyliečil z autoimunitného ochorenia za pomoci špeciálnej výživy – SCD (the specific carbohydrate diet). Vtedy mi docvaklo: IMUNITA. Základom imunity sú črevá, a to znamená jednoduchú vec: keď nemám v poriadku črevá, nemôže správne fungovať celé telo.

O špeciálnej výžive som informovala manžela a ten sa rozhodol, že ma podporí a bude sa stravovať so mnou. Ešte v ten deň sme vyrazili na nákup. Po 6 rokoch bez živočíšnych produktov som začala jesť mäso a vajcia a cielene v súlade s SCD diétou som vylúčila určité druhy sacharidov. Po čase som SCD diétu vymenila a preša na autoimunitný protokol (AIP).

Konečne som našla riešenie

Na základe AIP sa miTransformatívny kouč podarilo dosiahnuť  ideálnu váhu a dodnes na nej  zostať. Vrátil sa mi pokojný spánok a stratená energia. Dnes už ani neviem, že som mala problémy pri trávení. Môžem plávať a nemám pri tom strach, že sa dostaví mykóza, či viróza. 🙂

Môj život dostal iné nasmerovanie. Na tanier sa dostali základné suroviny: kvalitné mäso, tuky, vajcia, zelenina, orechy a ovocie.

Navyše - ani by som to nenazývala diétou, pretože si naozaj do sýtosti pochutnávame na skvelom jedle. Presvedčte sa o tom vo FB skupine Cítim sa skvele s SCD.

Rýchlo som si zvykla na nové jednoduché a jemné chute. Výrobky upravované potravinovým priemyslom sú pre môj rozmaznaný jazyk prekombinovaným chuťovým paškvilom. Suroviny bez energetickej hodnoty – škroby, múka, sladkosti, sladké mliečne výrobky, polotovary, všadeprítomný cukor, éčka a priveľa soli. Konzervanty, umelé chute, umelé farby a umelé vône zabalené v krásnych obaloch ma v obchodoch vôbec nelákajú.

Môj život sa zjednodušil, nebehám každý deň po čerstvé pečivo a navyše nemusím kontrolovať éčka, zloženie výrobku, kalórie, glykemický index. Neobmedzujem sa ani vo veľkosti porcií, či počte jedál za deň.

A čo tie čierne myšlienky?

Transformatívny koučKaždý tuší, že len jedlo k uzdraveniu nestačí. Treba si "upratať" aj v hlave. Poviem Vám, to bola ešte väčšia šichta ako "upratať na tanieri".

Čítala som motivačné knihy, vzdelávala sa v osobnom rozvoji, študovala Etikoterapiu, osvojila si Kvantovú terapiu a získala certifikát v oblasti Neurolingvistického programovania. Každé z nich ma niekam posunulo, ale skutočné pochopenie, čo sa v mojej hlave vlastne deje, som objavila cez 3 princípy alebo aj Inside-out od Sydneyho Banksa.

Veľmi ľahko som pochopila ich fungovanie. (to asi preto, že sú veľmi jednoduché a už sme sa s nimi narodili 🙂 ale počas dospelosti sme na ne pozabudli) Nesmierne sa mi uľavilo, pocítila som vnútorný pokoj a zrazu som bola akoby v inej realite. Odvtedy si život doslova užívam a to v každej oblasti.

Bola som večne nespokojná a neustále som niečo hľadala. Jedine pri poznaní Inside-out (z vnútra - von) som konečne pochopila, že všetko, čo potrebujem, nosím neustále so sebou. Stačilo sa len začať pozerať správnym smerom. Odrazu som mala dosť energie, motivácie, kreativity, sebavedomia a konečne sa objavili nové tvorivé a jasné myšlienky.

Pochopenie alebo aj uvedomenie si ako fungujeme, bolo pre mňa dôležitejšie, ako poznanie tých najlepších metód, techník, meditácie a cvičení, ktoré som dovtedy robila.

Kto naozaj som?

Kauč Monika KomorášováSom obyčajná žena, ktorá objavila svoj obrovský potenciál, ktorý je v každom z nás. Cestou unikátneho a pre moderný svet zrozumiteľného učenia o tom, ako skutočne fungujeme. Tieto jednoduché a účinné poznatky zdieľam formou konzultácií>> 

Zaraďovať do jedálneho lístka potraviny označované ako ´zdravé´ nestačí. Poznanie súvislostí medzi potravinami a našou fyzickou a psychickou kondíciou ma doviedli k zameraniu sa na potraviny, ktoré vplývajú na zdravé reakcie imunitného systému, dobré trávenie a správne hormonálne a psychologické reakcie. Všetky z nich patria medzi prirodzené potraviny bez úpravy potravinovým priemyslom.

Jednoduchý 30 dňový návod ako pochopiť, čo vlastne naše telo potrebuje v danom okamihu a naštartovať ho k správnemu fungovaniu som spísala do e-booku S JEDLOM RASTIE CHUŤ>>

Inšpiruje ma múdrosť našich predkov a univerzálne zákony prírody. Prítomnosť zeleniny na tanieri v rôznych podobách je pre mňa prirodzenou súčasťou. Mrzí ma však, že niektorí z nás tento ohromný sortiment rôznych druhov, farieb, chutí a tvarov zúžili len na konzumáciu papriky a paradajok, a to aj aj v čase, keď prirodzene nerastú. Zeleninová téma je mojou srdcovou záležitosťou a všetky poznatky som zhrnula do e-booku TAJNÉ TROMFY ZELENINY>> , ku ktorému som neskôr pridala príručku MÁM DOMA...

Ak sa aj vy chcete konečne dozvedieť tie správne informácie a začať, pripravila som pre vás e-book zdarma AKO ZAČAŤ S SCD>>, na ktorý naväzuje ďalší, s názvom ANI VÁM TO NEFUNGUJE?>>

Pripojením sa k našej FB skupine Protizápalové stravovanie>> budete mať možnosť inšpirovať sa chutnými jedlami z prirodzených potravín a tiež príbehmi, ktoré ľudia zdieľajú. Ak ste človek spoločenský, využite možnosť zážitkového vzdelávacieho kurzu paleo, ktorý organizujeme pravidelne>>

Princíp čistej jasnej mysle - FLOW

Medzinárodná konferencia o porozumení ľudskej mysle

S Martinom a mojimi deťmi na Medzinárodnej konferencii o porozumení ľudskej mysli

Ako je možné, že som sa za jeden rok dostala z vážnych zdravotných problémov, napísala dve knihy (pracujem na ďalšej) , štyri príručky, rozbehla projekt Cítim sa skvele, sama vytvorila webové stránky a stíhala písať články na blog? Človek sa narodí s určitými danosťami ako vnútorná motivácia, kreativita, intuícia, ale keď s nimi nepracuje, časom sa akoby vytratia.

Nedá sa všetko nájsť len na internete a v knihách. Mať skvelého učiteľa je na nezaplatenie. Ja mám hneď niekoľkých.

V oblasti myslenia je to transformatívny kauč Martin Jotov>> , Pod jeho osobným vedením som absolvovala vzdelávanie na úroveň transformatívneho kouča v oblasti porozumenia ľudskej mysle. Martin ma naučil využívať princíp čistej jasnej mysle na podávanie výkonov o ktorých som dovtedy netušila. Je to stav jednoduchého napojenia, bytia, plynutia -  FLOW.

Pre oblasť on-line marketingu som sa vzdelávala v mentoring klube>> Pavla Říhu, mentora a stratéga pre on-line podnikanie.

A na tvorbu webových stránok používam platformu Miowebu a k nemu šikovné nástroje ako Smartemailing a Fapy a tak mám všetko pod jednou strechou, od vytvárania stránok až po fakturáciu. Všetko prebieha on-line, a preto sa môžem naplno venovať poradenstvu. Všetky informácie si na web dokážem dať sama a preto nedochádza k zdĺhavej komunikácii medzi mnou a programátormi.

Základom je vybrať si správne nástroje a naozaj dobrého učiteľa, mentora alebo ako sa tomu dnes hovorí- kauča. Skrátka človeka, ktorý vie odovzdať svoje skúsenosti a ktorý vás naučí, ako sa dá s ľahkosťou vytvárať všetko, čo si človek vymyslí a vyvoriť možno aj nemožné. Ja som si všetkým týmto prešla a rada vám túto cestu ukážem, stačí ma kontaktovať alebo sa objednať na úvodnú konzultáciu >> cez e-mail: info@monikakomorasova.sk, telefoicky: 0902882553 alebo messenger.