Madľovo syrový bochník

Štítky: vajcia, mandle, jagurt SCD, syr, vegán, bez lepku, SCD,

Dostala som za úlohu urobiť slanú pečenú dobrotu vhodnú pre SCD výživu. Myslím, že kombinácia madlí a kvalitného dlhozrejúceho syra splní všetky predpoklady tohoto zadania.

Pri fotení som využila čerstvú reďkvičku z vlastnej záhradky.

Suroviny

200 g mandle lúpané

50 g kvalitný dlhozrejúci syr

150 g jogurt SCD

3 vajcia

2 PL prepustené maslo Ghee

1/2 ČL soli

 

Postup

1. Zapneme rúru na 200 stupňov.

2. Mandle pomelieme na jemno v  procesorovom mlynčeku. Syr nastrúhame na tenké rezance.

3. Vajíčka rozklepneme a oddelíme. Žĺtka dáme do misy a bielka do nádoby na vyšľahanie snehu.

4. K žĺtkam pridáme maslo a soľ a vymiešame. Pridáme mandle, syr a jogurt a opäť premiešame.

5. Z bielok vyšľaháme sneh. Pridáme ho k mandľovému cestu a všetko spolu opatrne premiešame.  Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na  pečenie.

6. Pri teplote 200 stupňov pečieme 30 minút, až kým povrch bochníka nie je zlato hnedý. Necháme vychladnúť a krájame.

Praktické

Pečivo je vhodné k dobrému vínku, alebo len tak s čerstvou zeleninou.

 

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov