Jogurtový dezert

Štítky: 24 h jogurt SCD, datle, vlašské orechy, čučoriedky, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD, RAW

Kúpili sme jogurtovač. Niekoľko týždňov sme úspešne vyrábali jogurt a všetko sme aj skonzumovali. V sobotu som si povedala, že bude dobré keď po dlhšej dobe, pripravím nejaký nedeľný zákusok. Takto to dopadlo.

Korpus

200 g datle bez kôstky

200 g mleté vlašské orechy

Krém

ovocie

1 l 24 j jogurt SCD

1 bal želatina Dr.Oetker

 

 Postup

1. Namočte datle do vody minimálne na 3 hodiny. Vodu zlejte a rozmixujte ich na hladkú hmotu. Prisypte orechy a vypracujte cesto, ktoré rozotriete do okrúhlej formy.

2. Rozložte čučoriedky, alebo iné drobné ovocie.

3. Balíček želatíny rozmiešajte so 6 lyžicami vody a chvíľku zohrejte aby sa roztopila a vlejte ju k jogurtu. Na osladenie krému použite 3 datle, alebo med podľa chuti a všetko spolu rozmixujte.

Praktické

Ja som mala ešte posledné  zamrazené čučoriedky z minulej sezóny, ale vy môžete použiť akékoľvek ovocie na ktoré vám príde chuť. Tak isto korpus je možné urobiť z orechového pečeného cesta.

 

 

 

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov