Banány v škoricovom kabátiku

Štítky: Banány, datle, škorica, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD, RAW

Bol sviatok a len tak sme si užívali voľný deň, keď zrazu zazvonil telefón a ohlásila sa návšteva. Čo robiť, keď som nepočítala, že niekto príde. U nás teda žiadne bonboniérky ani keksíky typu - pozri čo som dnes piekla- nenájdete. V špajzy som našla len oriešky, sušené ovocie, banány a jablká. Pomyslela som: "to bude dobrý nápad - urobím banány v čokoláde."  Akurát, že čokolády doma tiež nebolo. Tak namiesto čokolády som banánom urobila  "škoricový kabátik."

 

Suroviny

5 ks dozretých banánov

1 ČL škorica cejlónska

2 PL kokosového tuku

cca 15 ks datlí

 

Postup

1. Banány ošúpeme a nakrájame na 2 cm kolieska.

2. V malej nádobe rozpustíme tuk a vmiešame škoricu.

3. Do koliesok napicháme špáradlá a vkladáme do nádoby zo škoricovým tukom. Lyžičkou kolieska pooblievame z každej strany a uložíme na tanier. Nakoniec na špáradlá napichneme na polovicu rozkrojenú datľu.

Praktické

 

 

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.