Zeleninový dezert

Štítky:  Sladká zelenina, škorica, vegán, vegetarián, bezepková diéta, SCD

Aj zelenina obsahuje vysoké množstvo sacharidov a vie byť pekne sladká. Stačí ovládať správne techniky>> . Kombináciou väčších kusov zeleniny a pečenia dostaneme to, čo potrebujeme.

Suroviny

ľubovoľný výber zo zelenín: mrkva, Hokkaido, tekvica, cuketa, červená repa

soľ

Kokosmus (bio kokosový krém z DM)

 Postup

1. Zapneme rúru na 220 stupňov.

2. Očistíme zeleninu, nakrájame ju na väčšie kusy a porozkladáme na plech do ktorého sme naliali troška vody. (Pod tekvicu a cuketu minimum vody.) Zeleninu jemne posolíme a dáme upiecť.

3. Keď je mäkká preložíme do mixéra, pridáme: kokosmus, (je možné aj škoricu, prípadne zrniečka vanilky) a zmixujeme do hladka. Ak je potrebné zriedime troškou prevarenej vody na požadovanú konzistenciu.

Praktické

Na plech môžeme naukladať viac druhov zeleniny, ale do mixéra vkladáme každý druh zvlášť, aby sme mali pekné farebné rozlíšenie. Dezerty je možné použiť aj na desiatu, či raňajky.

Monika Komorášová
Monika Komorášová
Autorka projektu - Cítim sa skvelo

Objavte, ako pomocou jednoduchej zmeny v jedálnom lístku, vyriešite väčšinu zdravotných problémov. Ako sa to podarilo mne, si môžete prečítať kliknutím na fotku.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.