Opekané banány

Štítky: Banány, maslo, škorica, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD

Banány, škorica, maslo a panvica - celkom pekná rýmovačka. Znovu jeden z tých trápne jednoduchých receptov. No čo už, keď je to tááák dobrééé a hlavne rýchle.

Suroviny

ľubovoľný počet dozretých banánov

1 ČL škorica cejlónska

2 PL masla GHEE

 Postup

1. Na panvici rozpustíme maslo a poukladáme olúpané banány celé, alebo ich prekrojíme pozdĺžne na polovičky.

2. Opečieme z obidvoch strán a preložíme na tanier.

3. Polejeme maslom na ktorom sa banány piekli a posypeme škoricou.

Praktické

Úžasná lahôdka napríklad na raňajky. My máme radi veľa masla a zdobíme podľa nálady: mandľami, pekanovými alebo vlašskými orieškami. Ak máte radi veľmi sladkú chuť pokvapkajte medom alebo datľovou pastou. POZOR: je možné použiť aj obyčajné maslo, ale môže prihorieť, preto použite napríklad kokosový tuk a maslo vložte len na konci aby sa rozpustilo.

 

 

 

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov