Brusnicový dezert

Štítky: Brusnice, hrušky, škorica, klinčeky, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD

V poslednej dobe pečiem veľmi málo, keď mám chuť na sladké radšej si dám šťavnaté ovocie. Čerstvé brusnice sú však trošku kyslé, tak som ich skombinovala dozretými hruškami.

Suroviny

1 hrnček brusníc

2 hrušky

kúsok škorice, 2 klinčeky

soľ

 

 Postup

1. Očistené a olúpané hrušky dáme do kastróla, podlejeme ich troškou vody, pridáme koreniny, pár zrniek soli a chvíľu ich dusíme pod pokrievkou.

2. Pridáme brusnice a necháme ich prejsť varom.

3. Servírujeme do misiek a podávame teplé alebo studené.

Praktické

Veľmi lahodný a jednoduchý dezert, ktorý sme jedávali väčšinou s cukrom, ale verte mi, vôbec tam nechýba. Dokonca som brusnice zavarila tiež len vo vlastnej šťave.

Monika Komorášová

Autorka kníh: S JEDLOM RASTIE CHUŤ, TAJNÉ TROMFY ZELENINY a projektu CÍTIM SA SKVELO
Objavte, ako pomocou jednoduchej zmeny v jedálnom lístku, vyriešite väčšinu zdravotných problémov. Ako sa to podarilo mne, si môžete prečítať kliknutím na fotku.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov