Dezert so želatinou

Štítky: Mandle, vajcia, ovocie, želatina, med, vegetarián, bezlepková diéta, SCD,

Keď som bola malá, veľmi mi chutil marhuľový koláč so želatinou. Poznáte to: piškót, marhuľa a trasúca sa priesvitná hmota. Povedala som si, vyskúšam ho urobiť podľa zásad SCD.

Podarilo sa. Múku som nahradila mletými mandľami a všetko ostatné zostalo. Dezerty bez múky a cukru urobia radosť aj ľuďom, ktorí potrebujú zhodiť nejaké to kilečko. Takýto dezert uspokojí chuť na sladké a zdravé chudnutie prebieha bez obmedzovania.

Korpus

300 g mandlí

3 vajcia

1 PL masla GHEE

1- 2 PL medu

Vrchná vrstva

ovocie

800 ml vody

1 bal želatina Dr.Oetker

med

  Postup

1. Namočte mandle do vody minimálne na 3 hodiny ( cez noc). Vodu zlejte a znovu zalejte vriacou vodou, nechajte postáť - budú sa ľahšie lúpať. Mandle olúpte a pomeľte na procesorovom mlynčeku.

2. Zapnite rúru na 200 stupňov.

3. Vajcia s medom a maslom rozšľahajte ponorným mixérom, pridajte mleté mandle a vymiešajte cesto.

4. Dajte ho do formy vymastenej kokosovým tukom a posypanej strúhaným kokosom.

5. Vložte do rúry a pečte cca 30 minút - kým je cesto na povrchu ružové.

6. Balíček želatíny rozmiešajte so 6 lyžicami vody a chvíľku nechajte napučať. V hrnci zohrejte vodu (max na 60 stupňov) pridajte želatínu a nechajte rozpustiť. Pridajte podľa chuti med, hrozienka, škoricu alebo vanilku.

Praktické

Použite sezónne ovocie marhule, broskyne, ríbezle, maliny a iné. Ak sa vám zdá málo sladký polejte si vrch medom. Dezert z mandlí je veľmi sýty, na uspokojenie chuti stačí jeden kúsok.

Monika Komorášová
Monika Komorášová
Autorka projektu - Cítim sa skvelo

Objavte, ako pomocou jednoduchej zmeny v jedálnom lístku, vyriešite väčšinu zdravotných problémov. Ako sa to podarilo mne si môžete prečítať kliknutím na fotku

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.