Koláč so sezónnym ovocím

Štítky: Mandle, vajcia, ovocie, med, vegetarián, bezlepková diéta, SCD, chudnutie

Dezertov bez múky a cukru nie je nikdy dosť. Viem, že urobia radosť ľuďom, ktorí potrebujú zhodiť nejaké to kilečko. Takýto dezert uspokojí chuť na sladké a zdravé chudnutie prebieha bez obmedzovania. 

Plech 26 x 34 cm

2 hrnčeky mandlí (hrnček s objemom 2 dcl)

3 vajcia

1 hrnček kokos strúhaný + 1 dcl vody

20 ks datlí

 

Vrchná vrstva

ovocie

kokos na posypanie

med (len ak je ovocie veľmi kyslé)

  Postup

1. Namočte mandle do vody minimálne na 3 hodiny ( cez noc). Vodu zlejte a znovu zalejte vriacou vodou, nechajte postáť - budú sa ľahšie lúpať. Tiež namočte datle na 3 hodiny a vodu zlejte. Ku kokosu pridajte vodu a nechajte aspoň pol hodiny, aby kokos nebol suchý.

2. Zapnite rúru na 200 stupňov.

3. Cesto sa najlepšie robí za pomoci kuchynského robota. Vložte olúpané mandle a zomeľte ich (mixovaním), pridajte datle, vajcia a kokos  a spoločne ich zmixujte.

4. Hmotu rozotrite do formy vymastenej kokosovým tukom a posypanej strúhaným kokosom.

5. Rozložte ovocie a posypte strúhaným kokosom. Ak použijete kyslé ovocie, ako napríklad ríbezle, pridajte 2 PL medu.

6. Vložte do rúry a pečte cca 30 minút - kým je cesto na okrajoch ružové.

 

Praktické

Použite sezónne ovocie marhule, broskyne, ríbezle, maliny a iné. Ak sa vám zdá málo sladký polejte si vrch medom. Dezert z mandlí je veľmi sýty, na uspokojenie chuti stačí jeden kúsok.

Mandle môžete použiť aj nenamáčané, ale cesto bude suchšie.

Monika Komorášová
Monika Komorášová
Autorka projektu - Cítim sa skvelo

Objavte, ako pomocou jednoduchej zmeny v jedálnom lístku, naštartujete proces samouzdravenia. Ako sa to podarilo mne si môžete prečítať kliknutím na fotku.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.