Madľovo syrový bochník
Štítky: vajcia, mandle, jagurt SCD, syr, vegán, bez lepku, SCD,
Dostala som za úlohu urobiť slanú pečenú dobrotu vhodnú pre SCD výživu. Myslím, že kombinácia madlí a kvalitného dlhozrejúceho syra splní všetky predpoklady tohoto zadania.
Pri fotení som využila čerstvú reďkvičku z vlastnej záhradky.
Suroviny
200 g mandle lúpané
50 g kvalitný dlhozrejúci syr
150 g jogurt SCD
3 vajcia
2 PL prepustené maslo Ghee
1/2 ČL soli
Postup
1. Zapneme rúru na 200 stupňov.
2. Mandle pomelieme na jemno v procesorovom mlynčeku. Syr nastrúhame na tenké rezance.
3. Vajíčka rozklepneme a oddelíme. Žĺtka dáme do misy a bielka do nádoby na vyšľahanie snehu.
4. K žĺtkam pridáme maslo a soľ a vymiešame. Pridáme mandle, syr a jogurt a opäť premiešame.
5. Z bielok vyšľaháme sneh. Pridáme ho k mandľovému cestu a všetko spolu opatrne premiešame. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
6. Pri teplote 200 stupňov pečieme 30 minút, až kým povrch bochníka nie je zlato hnedý. Necháme vychladnúť a krájame.
Praktické
Pečivo je vhodné k dobrému vínku, alebo len tak s čerstvou zeleninou.