Zeleninové placky

Štítky: Karfiol, mrkva, zeler,  vegetarián, bez lepku, SCD

Znova je tu receptík, ktorý v sebe zahŕňa veľké množstvo obmien. Určite ste si takéto placky už robili, ale ste do nich pridávali viac druhov zeleniny. Tieto z jedného druhu, nám umožňujú chute striedať. A keď si vyberieme to správne korenie zážitok z jedla bude dokonalý. Postup na mrkvové placky (obr. č. 1) platí aj na zelerové, karfiolové (2) alebo brokolicové.

Suroviny  na 6 placiek

200 g mrkvy

1 vajce

soľ

2 PL kvalitný olej určený na vysmážanie

 

Postup

1. Mrkvu očistíme a nakrájame na vačšie kusy. Vložíme do úzkeho hrnca, pridáme soľ a trochu vody. Uvaríme do mäkka a necháme trochu vychladiť.

2. Mrkvu rozmixujeme s 1 vajcom, pridáme obľúbené korenie (majoránku) .

3. Na panvici zohrejeme olej. Mrkvovú hmotu naberáme lyžicou a kladieme na rozpálený olej. Pečieme z obidvoch strán.

Praktické

Placky sú krehkejšie, ako klasické s pridaním múky. Otáčame ich opatrne. Zeleninu varte len v minimálnom množstve vody, alebo na pare, takto docielite, že nebudú príliš riedke a nebude potrebné pridávať múku. Ak by ste ich potrebovali zahustiť pridajte 1 PL lyžicu kokosovej múky. Múku je možné použiť len v prípade, ak ste už vo  fáze, kedy je povolená. Pokročilí SCDčkári, môžu pridať strúhaný tvrdý syr.

 

 

 

Monika Komorášová

Autorka projektu - Cítim sa skvelo
Objavte, ako pomocou jednoduchej zmeny v jedálnom lístku, vyriešite väčšinu zdravotných problémov. Ako sa to podarilo mne, si môžete prečítať kliknutím na fotku.
  1. Eva píše:

    Vdaka vyskusam

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov