Mäsový chlieb so škvarkami

Paleoketodiet (PKD), Carnivore, Protizápalové stravovanie, Paleo, Primal, Low Carb, mäsový chlieb, hovädzie mleté, škvarky, vajcia

Tiež jedna z možností ako si spestriť jedálniček a ako odbúrať starosti, čo si vziať na cestu alebo do práce. Veľmi chutná kombinácia mletého hovädzieho mäsa, škvariek a vajíčok. Navyše, takmer bez práce ak si kúpite 500 g balíček mletého mäsa od Biofarmy Turová.

Suroviny  (10 až 12 ks)

500 g mleté hovädzie s 15 % podielom tuku

8 vajec

120 g bravčové škvarky

1 lyžička soli

1 lyžička sóda bikarbóna

1 lyžica jablčný ocot (je možné vynechať)

pomôcky: šľahač, mixér alebo robot s funkciou sekanie, forma na chlieb (dĺžka 25 cm)

Postup

  1. Zapneme rúru na 180 stupňov.
  2. Pomleté mäso vložíme do robota a ešte ho pomixujeme, aby bolo čo najjemnejšie.
  3. Škvarky pomelieme.
  4. Vajíčka - oddelíme žĺtky a bielky.
  5. Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého postupne zašľahávame žĺtky.
  6. Pridáme soľ, sódu bicarbónu, ocot a postupne po lyžiciach pridávame mäso a škvarky.
  7. Vložíme do papierom vyloženej formy. Papier odporúčam nechať zodvihutý, nakoľko mäso bude uvoľňovať šťavu a vytláčať ju smerom hore. Pečieme 40 až 50 minút. Pečenie priebežne kontrolujeme - je upečený, ak má povrch tmavohnedú farbu.
  8. Vypneme rúru a ešte 10 až 15 minút chlieb ponecháme vo vnútri.
  9. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke. Najlepší je čerstvý, v chladničke vydrží cca 5 dní. Aby nevyschol ideálne je vložiť do vákuovej nádoby, prípadne ho zabaliť do alobalu alebo fólie.

Praktické

Tento chlieb je pomerne hutný a preto ak je človek sám, odporúčam urbiť len z polovičnej porcie surovín.

POZN: Uvádzam aj bielkoviny a tuky v celom výrobku, aby si prísni PKD stravníci vedeli vyrátať prípadnú porciu bielkovín a tuku rozdelením chleba na menšie diely.

BIELKOVINY 164 g
TUKY              210 g

 

konzultácia - protizápalové stravovanie

Monika Komorášová

Škody spôsobené nesprávnou výživou vie telo kompenzovať len do určitého času.
Objavte silu jedla a posilnite svoje fyzické a mentálne zdravie.
Pomohla som sebe a rada pomôžem aj vám>>

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov

recepty pre nízkosacharidové stravovanie

Nevšedná kniha pre všetky typy nízkosacharidových diét, vrátane protizápalového stravovania. Naučí vás základné techniky prípravy zeleniny a hlavne zobudí vašu kreativitu. Už nikdy nebudete potrebovať ďalšie návody Objednať si ju môžete tu>>

Monika Komorášová

Počas dňa prežívame množstvo pocitov, niektoré si ani nevšimneme. Niektoré nás naopak ťažia a sú obrovským bremenom. Ako sa s nimi konečne vysporiadať? Sú vôbec pocity pre náš život také zásadné? Pomocou transformatívneho koučingu zistíte, že všetko je jednoduchšie ako sa vám doteraz zdalo.