Hovädzí burger

Paleoketodiet (PKD), Carnivore, Protizápalové stravovanie, Paleo, Primal, Low Carb, hovädzie, mleté mäso, burger

Hamburger alebo burger je placka z mletého mäsa, po slovensky jednoducho fašírka. Tento recept som tu zaradila len preto, lebo všetky recepty na fašírku obsahujú nielen vajcia, ale aj strúhanku. Nič z toho však nepotrebujete.

Suroviny  na 1 porciu

150 g hovädzie mleté (napr. hotové od Bio Farmy Turová)

štipka soli

pomôcky: mlynček na mäso, forma na burgre

Postup

  1. K zomletému mäsu pridáme soľ a dobre premiešame. Vyformujeme placku s hrúbkou cca 1 až 1,5 cm - záleží podľa vašej chuti. Ak máte formu, pôjde to jednoduchšie.
  2. Rozpálime si panvicu. Ja používam liatinovú, ktorú si len jemne potriem tukom.
  3. Mäsovú placku vložíme na panvicu a pečieme z každej strany cca 3 minúty. Dĺžku pečenia si upravíme podľa toho, či máme radi suchšie prepečenejšie mäso alebo šťavnaté, riadime sa aj hrúbkou placky.

Praktické

Fašírky je možné urobiť z akéhokoľvek iného mäsa. Sú vhodné aj ako studený pokrm na cesty. Odporúčam ich aj na "kamuflovanie" vnútorností. Pokiaľ vám pri prechode na PKD vnútornosti nechutia, tak ich v malých množstvách zapracujte do mletého mäsa.

Ak vás zaujala majonéza, recept nájdete na tejto stránke>>

Výživové hodnoty na 150 g pri 20 % zastúpení tukov

BIELKOVINY 24 g
TUKY              12,5g

 

konzultácia - protizápalové stravovanie

Monika Komorášová

Škody spôsobené nesprávnou výživou vie telo kompenzovať len do určitého času.
Objavte silu jedla a posilnite svoje fyzické a mentálne zdravie.
Pomohla som sebe a rada pomôžem aj vám>>

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov

recepty pre nízkosacharidové stravovanie

Nevšedná kniha pre všetky typy nízkosacharidových diét, vrátane protizápalového stravovania. Naučí vás základné techniky prípravy zeleniny a hlavne zobudí vašu kreativitu. Už nikdy nebudete potrebovať ďalšie návody Objednať si ju môžete tu>>

Monika Komorášová

Počas dňa prežívame množstvo pocitov, niektoré si ani nevšimneme. Niektoré nás naopak ťažia a sú obrovským bremenom. Ako sa s nimi konečne vysporiadať? Sú vôbec pocity pre náš život také zásadné? Pomocou transformatívneho koučingu zistíte, že všetko je jednoduchšie ako sa vám doteraz zdalo.