Zeleninové placky
Štítky: Karfiol, mrkva, zeler, vegetarián, bez lepku, SCD
Znova je tu receptík, ktorý v sebe zahŕňa veľké množstvo obmien. Určite ste si takéto placky už robili, ale ste do nich pridávali viac druhov zeleniny. Tieto z jedného druhu, nám umožňujú chute striedať. A keď si vyberieme to správne korenie zážitok z jedla bude dokonalý. Postup na mrkvové placky (obr. č. 1) platí aj na zelerové, karfiolové (2) alebo brokolicové.
Suroviny na 6 placiek
200 g mrkvy
1 vajce
soľ
2 PL kvalitný olej určený na vysmážanie
Postup
1. Mrkvu očistíme a nakrájame na vačšie kusy. Vložíme do úzkeho hrnca, pridáme soľ a trochu vody. Uvaríme do mäkka a necháme trochu vychladiť.
2. Mrkvu rozmixujeme s 1 vajcom, pridáme obľúbené korenie (majoránku) .
3. Na panvici zohrejeme olej. Mrkvovú hmotu naberáme lyžicou a kladieme na rozpálený olej. Pečieme z obidvoch strán.
Praktické
Placky sú krehkejšie, ako klasické s pridaním múky. Otáčame ich opatrne. Zeleninu varte len v minimálnom množstve vody, alebo na pare, takto docielite, že nebudú príliš riedke a nebude potrebné pridávať múku. Ak by ste ich potrebovali zahustiť pridajte 1 PL lyžicu kokosovej múky. Múku je možné použiť len v prípade, ak ste už vo fáze, kedy je povolená. Pokročilí SCDčkári, môžu pridať strúhaný tvrdý syr.
Monika Komorášová
Pridať komentár
Zaraďte viac zeleniny do svojho jedálnička! Naštartujete tak rýchle a zdravé chudnutie.
Vdaka vyskusam