Mäsový chlieb so škvarkami

Paleoketodiet (PKD), Carnivore, Protizápalové stravovanie, Paleo, Primal, Low Carb, mäsový chlieb, hovädzie mleté, škvarky, vajcia

Tiež jedna z možností ako si spestriť jedálniček a ako odbúrať starosti, čo si vziať na cestu alebo do práce. Veľmi chutná kombinácia mletého hovädzieho mäsa, škvariek a vajíčok. Navyše, takmer bez práce ak si kúpite 500 g balíček mletého mäsa od Biofarmy Turová.

Suroviny  (10 až 12 ks)

500 g mleté hovädzie s 15 % podielom tuku

8 vajec

120 g bravčové škvarky

1 lyžička soli

1 lyžička sóda bikarbóna

1 lyžica jablčný ocot (je možné vynechať)

pomôcky: šľahač, mixér alebo robot s funkciou sekanie, forma na chlieb (dĺžka 25 cm)

Postup

  1. Zapneme rúru na 180 stupňov.
  2. Pomleté mäso vložíme do robota a ešte ho pomixujeme, aby bolo čo najjemnejšie.
  3. Škvarky pomelieme.
  4. Vajíčka - oddelíme žĺtky a bielky.
  5. Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého postupne zašľahávame žĺtky.
  6. Pridáme soľ, sódu bicarbónu, ocot a postupne po lyžiciach pridávame mäso a škvarky.
  7. Vložíme do papierom vyloženej formy. Papier odporúčam nechať zodvihutý, nakoľko mäso bude uvoľňovať šťavu a vytláčať ju smerom hore. Pečieme 40 až 50 minút. Pečenie priebežne kontrolujeme - je upečený, ak má povrch tmavohnedú farbu.
  8. Vypneme rúru a ešte 10 až 15 minút chlieb ponecháme vo vnútri.
  9. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke. Najlepší je čerstvý, v chladničke vydrží cca 5 dní. Aby nevyschol ideálne je vložiť do vákuovej nádoby, prípadne ho zabaliť do alobalu alebo fólie.

Praktické

Tento chlieb je pomerne hutný a preto ak je človek sám, odporúčam urbiť len z polovičnej porcie surovín.

POZN: Uvádzam aj bielkoviny a tuky v celom výrobku, aby si prísni PKD stravníci vedeli vyrátať prípadnú porciu bielkovín a tuku rozdelením chleba na menšie diely.

BIELKOVINY 164 g
TUKY              210 g

 

konzultácia - protizápalové stravovanie

Monika Komorášová

Škody spôsobené nesprávnou výživou vie telo kompenzovať len do určitého času.
Objavte silu jedla a posilnite svoje fyzické a mentálne zdravie.
Pomohla som sebe a rada pomôžem aj vám>>

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

recepty pre nízkosacharidové stravovanie

Nevšedná kniha pre všetky typy nízkosacharidových diét, vrátane protizápalového stravovania. Naučí vás základné techniky prípravy zeleniny a hlavne zobudí vašu kreativitu. Už nikdy nebudete potrebovať ďalšie návody Objednať si ju môžete tu>>

Monika Komorášová

Počas dňa prežívame množstvo pocitov, niektoré si ani nevšimneme. Niektoré nás naopak ťažia a sú obrovským bremenom. Ako sa s nimi konečne vysporiadať? Sú vôbec pocity pre náš život také zásadné? Pomocou transformatívneho koučingu zistíte, že všetko je jednoduchšie ako sa vám doteraz zdalo.