Hovädzí burger
Paleoketodiet (PKD), Carnivore, Protizápalové stravovanie, Paleo, Primal, Low Carb, hovädzie, mleté mäso, burger
Hamburger alebo burger je placka z mletého mäsa, po slovensky jednoducho fašírka. Tento recept som tu zaradila len preto, lebo všetky recepty na fašírku obsahujú nielen vajcia, ale aj strúhanku. Nič z toho však nepotrebujete.
Suroviny na 1 porciu
150 g hovädzie mleté (napr. hotové od Bio Farmy Turová)
štipka soli
pomôcky: mlynček na mäso, forma na burgre
Postup
- K zomletému mäsu pridáme soľ a dobre premiešame. Vyformujeme placku s hrúbkou cca 1 až 1,5 cm - záleží podľa vašej chuti. Ak máte formu, pôjde to jednoduchšie.
- Rozpálime si panvicu. Ja používam liatinovú, ktorú si len jemne potriem tukom.
- Mäsovú placku vložíme na panvicu a pečieme z každej strany cca 3 minúty. Dĺžku pečenia si upravíme podľa toho, či máme radi suchšie prepečenejšie mäso alebo šťavnaté, riadime sa aj hrúbkou placky.
Praktické
Fašírky je možné urobiť z akéhokoľvek iného mäsa. Sú vhodné aj ako studený pokrm na cesty. Odporúčam ich aj na "kamuflovanie" vnútorností. Pokiaľ vám pri prechode na PKD vnútornosti nechutia, tak ich v malých množstvách zapracujte do mletého mäsa.
Ak vás zaujala majonéza, recept nájdete na tejto stránke>>
Výživové hodnoty na 150 g pri 20 % zastúpení tukov
BIELKOVINY 24 g
TUKY 12,5g
Monika Komorášová
Škody spôsobené nesprávnou výživou vie telo kompenzovať len do určitého času.
Objavte silu jedla a posilnite svoje fyzické a mentálne zdravie.
Pomohla som sebe a rada pomôžem aj vám>>
Nevšedná kniha pre všetky typy nízkosacharidových diét, vrátane protizápalového stravovania. Naučí vás základné techniky prípravy zeleniny a hlavne zobudí vašu kreativitu. Už nikdy nebudete potrebovať ďalšie návody Objednať si ju môžete tu>>
Počas dňa prežívame množstvo pocitov, niektoré si ani nevšimneme. Niektoré nás naopak ťažia a sú obrovským bremenom. Ako sa s nimi konečne vysporiadať? Sú vôbec pocity pre náš život také zásadné? Pomocou transformatívneho koučingu zistíte, že všetko je jednoduchšie ako sa vám doteraz zdalo.