Orechovo- banánový dezert
Štítky: Orechy, sušené ovocie, RAW, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD
Manželova babička hovorievala: \"Orech je pán!\" A mala pravdu, orechy sú čím ďalej, tým viac vyhľadávané. Tvoria aj základ tohoto receptu. Tento nepečený dezert je bez múky, cukru a bez laktózy.
Suroviny do formy s priemerom 26 cm
Korpus:
200 g vlašské orechy mleté
150 g datle
Krém
200 g kešu namočené cez noc vo vode
2 veľké banány dozreté
2 PL kokosový tuk
mrazené ovocie (my sme mali zásobu čučoriedok z jesene)
1 PL medu (podľa chuti)
Postup
1. Datle cez noc necháme namočené vo vode. Pred prípravou vodu zlejeme a zmixujeme na hladkú kašu.
2. Obsah preložíme do misy, vsypeme orechy a vymiešame. Hmotu preložíme do formy a rovnomerne ju rozotrieme.
3. Poukladáme ovocie.
3. Krém pripravíme tiež mixovaním kešu orechov (bez namáčacej vody), banánov, kokosového tuku a medu. Hladký krém nanesieme ako vrchnú vrstvu na ovocie a ozdobíme. V tomto prípade to boli lupienky ruží, čučoriedky a sedmokrásky.
Praktické
Dezert krájame najskôr po 6 hodinách, aby sa suroviny prepojili. Ľahšie sa potom dá vybrať z formy.