Opekané banány
Štítky: Banány, maslo, škorica, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD
Banány, škorica, maslo a panvica - celkom pekná rýmovačka. Znovu jeden z tých trápne jednoduchých receptov. No čo už, keď je to tááák dobrééé a hlavne rýchle.
Suroviny
ľubovoľný počet dozretých banánov
1 ČL škorica cejlónska
2 PL masla GHEE
Postup
1. Na panvici rozpustíme maslo a poukladáme olúpané banány celé, alebo ich prekrojíme pozdĺžne na polovičky.
2. Opečieme z obidvoch strán a preložíme na tanier.
3. Polejeme maslom na ktorom sa banány piekli a posypeme škoricou.
Praktické
Úžasná lahôdka napríklad na raňajky. My máme radi veľa masla a zdobíme podľa nálady: mandľami, pekanovými alebo vlašskými orieškami. Ak máte radi veľmi sladkú chuť pokvapkajte medom alebo datľovou pastou. POZOR: je možné použiť aj obyčajné maslo, ale môže prihorieť, preto použite napríklad kokosový tuk a maslo vložte len na konci aby sa rozpustilo.