Jogurtový dezert
Štítky: 24 h jogurt SCD, datle, vlašské orechy, čučoriedky, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD, RAW
Kúpili sme jogurtovač. Niekoľko týždňov sme úspešne vyrábali jogurt a všetko sme aj skonzumovali. V sobotu som si povedala, že bude dobré keď po dlhšej dobe, pripravím nejaký nedeľný zákusok. Takto to dopadlo.
Korpus
200 g datle bez kôstky
200 g mleté vlašské orechy
Krém
ovocie
1 l 24 j jogurt SCD
1 bal želatina Dr.Oetker
Postup
1. Namočte datle do vody minimálne na 3 hodiny. Vodu zlejte a rozmixujte ich na hladkú hmotu. Prisypte orechy a vypracujte cesto, ktoré rozotriete do okrúhlej formy.
2. Rozložte čučoriedky, alebo iné drobné ovocie.
3. Balíček želatíny rozmiešajte so 6 lyžicami vody a chvíľku zohrejte aby sa roztopila a vlejte ju k jogurtu. Na osladenie krému použite 3 datle, alebo med podľa chuti a všetko spolu rozmixujte.
Praktické
Ja som mala ešte posledné zamrazené čučoriedky z minulej sezóny, ale vy môžete použiť akékoľvek ovocie na ktoré vám príde chuť. Tak isto korpus je možné urobiť z orechového pečeného cesta.