Banány v škoricovom kabátiku
Štítky: Banány, datle, škorica, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD, RAW
Bol sviatok a len tak sme si užívali voľný deň, keď zrazu zazvonil telefón a ohlásila sa návšteva. Čo robiť, keď som nepočítala, že niekto príde. U nás teda žiadne bonboniérky ani keksíky typu - pozri čo som dnes piekla- nenájdete. V špajzy som našla len oriešky, sušené ovocie, banány a jablká. Pomyslela som: \"to bude dobrý nápad - urobím banány v čokoláde.\" Akurát, že čokolády doma tiež nebolo. Tak namiesto čokolády som banánom urobila \"škoricový kabátik.\"
Suroviny
5 ks dozretých banánov
1 ČL škorica cejlónska
2 PL kokosového tuku
cca 15 ks datlí
Postup
1. Banány ošúpeme a nakrájame na 2 cm kolieska.
2. V malej nádobe rozpustíme tuk a vmiešame škoricu.
3. Do koliesok napicháme špáradlá a vkladáme do nádoby zo škoricovým tukom. Lyžičkou kolieska pooblievame z každej strany a uložíme na tanier. Nakoniec na špáradlá napichneme na polovicu rozkrojenú datľu.
Praktické