Orechovo- banánový dezert

Štítky: Orechy, sušené ovocie, RAW, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD

Manželova babička hovorievala: \"Orech je pán!\" A mala pravdu, orechy sú čím ďalej, tým viac vyhľadávané.  Tvoria aj základ tohoto receptu. Tento nepečený dezert je bez múky, cukru a bez laktózy. 

Suroviny do formy s priemerom 26 cm

Korpus:

200 g vlašské orechy mleté

150 g datle

Krém

200 g kešu namočené cez noc vo vode

2 veľké banány dozreté

2 PL kokosový tuk

mrazené ovocie (my sme mali zásobu čučoriedok z jesene)

1 PL medu (podľa chuti)

 

Postup

1. Datle cez noc necháme namočené vo vode. Pred prípravou vodu zlejeme a  zmixujeme na hladkú kašu.

2. Obsah preložíme do misy, vsypeme orechy a vymiešame. Hmotu preložíme do formy a rovnomerne ju rozotrieme.

3. Poukladáme ovocie.

3. Krém pripravíme tiež mixovaním kešu orechov (bez namáčacej vody), banánov, kokosového tuku a medu. Hladký krém nanesieme ako vrchnú vrstvu na ovocie a ozdobíme. V tomto prípade to boli lupienky ruží, čučoriedky a sedmokrásky.

 

Praktické

 Dezert krájame najskôr po 6 hodinách, aby sa suroviny prepojili. Ľahšie sa potom dá vybrať z formy.

 

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov