Brusnicový dezert
Štítky: Brusnice, hrušky, škorica, klinčeky, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD
V poslednej dobe pečiem veľmi málo, keď mám chuť na sladké radšej si dám šťavnaté ovocie. Čerstvé brusnice sú však trošku kyslé, tak som ich skombinovala dozretými hruškami.
Suroviny
1 hrnček brusníc
2 hrušky
kúsok škorice, 2 klinčeky
soľ
Postup
1. Očistené a olúpané hrušky dáme do kastróla, podlejeme ich troškou vody, pridáme koreniny, pár zrniek soli a chvíľu ich dusíme pod pokrievkou.
2. Pridáme brusnice a necháme ich prejsť varom.
3. Servírujeme do misiek a podávame teplé alebo studené.
Praktické
Veľmi lahodný a jednoduchý dezert, ktorý sme jedávali väčšinou s cukrom, ale verte mi, vôbec tam nechýba. Dokonca som brusnice zavarila tiež len vo vlastnej šťave.
Monika Komorášová
Chcete sa o pozitívnych účinkoch jedla dozvedieť viac? Prečítajte si tento e-book, v ktorom nájdete aj návod ako začať.