Nishime

Štítky: Pór, kapusta, Hokkaido, zeler, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD

Už ste varili vo vrstvách? Ešte nie? Tak je najvyšší čas to vyskúšať! Tento spôsob úpravy robí zeleninu príjemne sladkou. Nazýva sa aj mierové varenie a požíva sa pri poruchách zažívacieho traktu.  Vy si ho môžete zvoliť ako prílohu ku hlavnému jedlu výraznejšej chuti. 

Suroviny pre 2 osoby

cca 15 cm kúsok póru

1/8 malej kapusty

1/8 malej dyne

1 plátok zeleru

2 cm riasy KOMBU

soľ

Postup

1. Očistenú zeleninu nakrájame a postupne vkladáme do keramického hrnca. Naspodok dáme riasu, potom vrstvu póru, kapusty, dyne a nakoniec zeler. (obr.2) Vlejeme vodu do 1/3 hrnca, tak aby sa vrstvy nezamiešali a jemne posolíme.

2. Obsah necháme zovrieť a znížime plameň na minimum. Zelenina by mala byť mäkká cca za 15 minút.

3. Opatrne zeleninu vyberieme a naservírujeme na taniere.

Praktické

 Zeleninu je možné variť v rôznych obmenách, prípadne zvoliť len 3 vrstvy. Dôležité je vrstviť zeleninu v súlade energií  JIN a JANg.

Správny postup sa dozviete tiež tu

 

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov