Mrkvové pyré s cviklou

Štítky: Mrkva,cvikla, cibuľa, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD

Mrkva pyre

Tradičná mrkva netradične. Ak potrebujete zmenu a pritom obľubujete zemiakové pyré, odporúčam tent recept. Vznikol tak trochu náhodou. Pyré z mrkvy si robievame pomerne často, pridáme masielko, ochutím nejakou bylinkou a dobrota je na svete. Dnes mi  zvyšoval kúsok červenej repy,  tak som ho uvarila spolu s mrkvou a vznikla z toho skvelá príloha.

Suroviny pre 2 osoby

1 mrkva veľká

1 stredná cibuľa

1/4 strednej červenej repy

soľ, sušená bazalka

1/2 PL prepusteného masla GHEE

Postup

1. Očistenú mrkvu a cviklu nakrájame na väčšie časti, cibuľu rozštvrtíme.   Vložíme do úzkeho hrnca (budeme mixovať), pridáme štipku soli, podlejeme trochou vody a zakryté dusíme do mäkka.

2. Následne ponorným mixérom zeleninu rozmixujeme.

3. Ochutíme sušenou bazalkou, maslom a podávame.

Praktické

Maslo môžete nahradiť aj obyčajným, nie však margarínom. Ako obmenu použite miesto bazalky iné bylinky, napr. saturejku, čerstvú pažítku alebo medvedí cesnak.

 

 

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov