Hokkaido pyré

Štítky: Hokkaido, cibuľa, zázvor, kurkuma, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD

Týmto jednoduchým receptom nemôžete nič pokaziť. Sladká chuť Hokkaida sa naplno prejaví uvarením v troške vody.

Suroviny pre 2 osoby

250 - 300 g dyne Hokkaido

1 cibuľa

soľ

 

Postup

1. Hokkaido umyjeme, rozkrojíme a vyberieme semiačka. Pokrájame na väčšie kusy. Cibuľu očistíme a rozkrojíme na štvrťky.

2. Do úzkeho a vyššieho hrnca vložíme Hokkaido a cibuľu, vlejeme cca 1 dcl vody, posolíme a varíme do mäkka.

2. Zmixujeme a môžeme podávať.

Praktické

Kto má rád, pridá si kurkumu, doporučujem v kombinácii s trochou mletého čierneho korenia. Vtedy je vhodné rozohriať olej, pridať koreniny a nechať ich prevoňať. Potom vložiť zeleninu a vodu.

 

 

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov