Cuketové hranolky

Štítky: Cuketa, cesnak, makrobiotika, vegán, vegetarián, bezlepková diéta, SCD

Cukety je v lete všade dosť a častokrát nevieme, čo s ňou. Tak ako moja suseda, podarovala mi jednu obrovskú, vraj sa jej potrebuje zbaviť. U nás sa teda zužitkuje raz dva. Keď nie grilovaná, tak takéto hranolky môžeme hocikedy. 

Suroviny pre 2 osoby

väčšia cuketa očistená zbavená  jadier

1 str´čik cesnaku

soľ, olivový olej alebo bravčová masť

 

Postup

1. Predhrejeme rúru na 220 stupňov.

2. Na plech vymazaný olejom pokladáme nakrájanú cuketu, ktorú potrieme olejom, osolíme a posypeme najemno nakrájaným cesnakom.

3. Vložíme do rúry a pečieme cca 20  minút.

Praktické

Pokročilí SCDčkári si môžu posypať hranolky parmezánom.

Monika Komorášová

Autorka kníh: S JEDLOM RASTIE CHUŤ, TAJNÉ TROMFY ZELENINY a projektu CÍTIM SA SKVELO
Objavte, ako pomocou jednoduchej zmeny v jedálnom lístku, vyriešite väčšinu zdravotných problémov. Ako sa to podarilo mne, si môžete prečítať kliknutím na fotku.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov