Koreňová zelenina

Štítky: Mrkva, petržlen, sezamový olej, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD

Obyčajnej zelenine nádych exotiky dodáme pridaním oleja z pražených sezamových semien. Veľmi chutná príloha k menej výraznému jedlu.

Suroviny pre 2 osoby

1 mrkva

1 petržlen

1 - 2 PL sezamový olej z opražených semien

soľ, sójová omáčka TAMARI

Postup

1. Očistenú mrkvu aj petržlen nakrájame na šikmé kolieska a následne na tenké rezance. Vložíme do menšieho hrnca,pridáme štipku soli, podlejeme trochou vody a zakryté dusíme do mäkka, nakoniec vodu necháme odpariť.

2. Pridáme olej, chvíľku opražíme, pridáme sójovú omáčku, prehrejeme a môžme podávať.

3. Vhodné na doplnenie kompletného taniera, prípadne na rannú kašu.

Praktické

Kto nemá problémy s lepkom môže TAMARI nahradiť aj omáčkou SHOYU.

Pri SCD bez sójovej omáčky!

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov