Špenát

Štítky: Špenát, mrkva, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD

Kto by nepoznal recept na špenát? Tentokrát nejde ani tak o recept, ako o inšpiráciu. Po zime sa nám proste žiada zelená farba.

Suroviny pre 2 osoby

250 g čerstvého špenátu

1 cibuľa

1 PL oleja

soľ, umeocot

Postup

1. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji so soľou. Pridáme umytý a nakrájaný špenát a krátko ho dusíme. Ochutíme umeoctom  a podávame.

alebo (druhý obrázok)

1. Očistený a umytý špenát  a cibuľu nakrájame a vložíme do úzkeho  hrnca (kvôli mixovaniu), prilejeme cca 1 dcl vody a jemne posolíme.

2. Necháme krátko spariť a zmixujeme. Ochutíme umeoctom.

Praktické

 Špenát nie je potrebné riediť vodou a potom následne pridávať múku. Najlepší je naozaj len so štipkou soli. K tomu čerstvý ľadový šalát a naparovaná mrkva - ideálna príloha k hlavnému jedlu. Kto má chuť, pridá si strúčik cesnaku.

 

 

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov