Špenát
Štítky: Špenát, mrkva, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD
Kto by nepoznal recept na špenát? Tentokrát nejde ani tak o recept, ako o inšpiráciu. Po zime sa nám proste žiada zelená farba.
Suroviny pre 2 osoby
250 g čerstvého špenátu
1 cibuľa
1 PL oleja
soľ, umeocot
Postup
1. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji so soľou. Pridáme umytý a nakrájaný špenát a krátko ho dusíme. Ochutíme umeoctom a podávame.
alebo (druhý obrázok)
1. Očistený a umytý špenát a cibuľu nakrájame a vložíme do úzkeho hrnca (kvôli mixovaniu), prilejeme cca 1 dcl vody a jemne posolíme.
2. Necháme krátko spariť a zmixujeme. Ochutíme umeoctom.
Praktické
Špenát nie je potrebné riediť vodou a potom následne pridávať múku. Najlepší je naozaj len so štipkou soli. K tomu čerstvý ľadový šalát a naparovaná mrkva - ideálna príloha k hlavnému jedlu. Kto má chuť, pridá si strúčik cesnaku.