Placky z tekvice Hokkaido
Štítky: Hokkaido, vajcia, vegetarián, bezlepková diéta, SCD
Veľmi jednoduchý recept. Placky môžu nahrádzať pri výžive podľa SCD pečivo. Dajú sa jesť ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu. Kto má chuť urobí si takéto obložené s plátkami kuracieho mäsa alebo použije hovädzie mleté. Všetko záleží od kreativity kuchára.
Suroviny na 6 placiek
400 g Hokkaida
2 vajcia
soľ
voliteľné: cesnak, majoránka, bazalka, tymián,...
Postup
1. Hokkaido očistíme a nastrúhame na strúhadle. Vložíme do misky, pridáme soľ, vajíčka a dobre premiešame.
2. Rúru si zapneme na 200 stupňov.
3. Na plech položíme papier na pečenie. Zo zmesi vytvoríme placky a uložíme na papier.
4. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút.
Praktické
Do placiek pridáme koreniny podľa vlastnej chuti.. Pokročilí SCDčkári, môžu pridať strúhaný tvrdý syr. Je možné vytvoriť rôzne kombinácie, napríklad s cuketou, vtedy je potrebné zliať prebytočnú vodu.
Placky bez múky prispievajú k zdravému a rýchlemu chudnutiu.
Monika Komorášová
Pridať komentár
Zaraďte viac zeleniny do svojho jedálnička! Naštartujete tak rýchle a zdravé chudnutie.
Wau, to sa mi páááči. Určite vyskúšam
Dajte vedieť ako skúška dopadla.
Mňamka, ktorú som pred hodinkou dojedla. Ja som pridala ešte nastrúhaný kvak a nastrúhanú nôžku z hríbika. Prebytočnú vodu som zliala a placku na záver pokvapkala tekvicovým olejom.
Výhodou všetkých receptov je veľká variabilita a možnosť obmieňania podľa vlastných domácich zásob.
Hľadám čo by mi zmenilo život a toto sa mi pozdáva… Len sa čo najviac dozvedieť a pustiť sa do toho… Ďakujem za inšpiráciu…
Lucia
Vďačne, rada Vám pomôžem napríklad aj formou konzultácie.