Placky z tekvice Hokkaido

Štítky: Hokkaido, vajcia, vegetarián, bezlepková diéta, SCD

Veľmi jednoduchý recept. Placky môžu nahrádzať pri výžive podľa SCD pečivo. Dajú sa jesť ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu. Kto má chuť urobí si takéto obložené s plátkami kuracieho mäsa alebo použije hovädzie mleté. Všetko záleží od kreativity kuchára.

Suroviny  na 6 placiek

400 g Hokkaida

2 vajcia

soľ

voliteľné: cesnak, majoránka, bazalka, tymián,...

Postup

1. Hokkaido očistíme a nastrúhame na strúhadle.  Vložíme do misky, pridáme soľ, vajíčka a dobre premiešame.

2. Rúru si zapneme na 200 stupňov.

3. Na plech položíme papier na pečenie. Zo zmesi vytvoríme placky a uložíme na papier.

4. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút.

Praktické

Do placiek pridáme koreniny podľa vlastnej chuti.. Pokročilí SCDčkári, môžu pridať strúhaný tvrdý syr. Je možné vytvoriť rôzne kombinácie, napríklad s cuketou, vtedy je potrebné zliať prebytočnú vodu.

Placky bez múky prispievajú k zdravému a rýchlemu chudnutiu.

 

 

 

Monika Komorášová

Autorka projektu - Cítim sa skvelo
Objavte, ako pomocou jednoduchej zmeny v jedálnom lístku, vyriešite väčšinu zdravotných problémov. Ako sa to podarilo mne, si môžete prečítať kliknutím na fotku.
  1. Valéria Krupicová píše:

    Wau, to sa mi páááči. Určite vyskúšam

  2. Veronika píše:

    Mňamka, ktorú som pred hodinkou dojedla. Ja som pridala ešte nastrúhaný kvak a nastrúhanú nôžku z hríbika. Prebytočnú vodu som zliala a placku na záver pokvapkala tekvicovým olejom.

    • Monika Komorášová píše:

      Výhodou všetkých receptov je veľká variabilita a možnosť obmieňania podľa vlastných domácich zásob.

  3. Lucia píše:

    Hľadám čo by mi zmenilo život a toto sa mi pozdáva… Len sa čo najviac dozvedieť a pustiť sa do toho… Ďakujem za inšpiráciu…
    Lucia

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov