Nishime
Štítky: Pór, kapusta, Hokkaido, zeler, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD
Už ste varili vo vrstvách? Ešte nie? Tak je najvyšší čas to vyskúšať! Tento spôsob úpravy robí zeleninu príjemne sladkou. Nazýva sa aj mierové varenie a požíva sa pri poruchách zažívacieho traktu. Vy si ho môžete zvoliť ako prílohu ku hlavnému jedlu výraznejšej chuti.
Suroviny pre 2 osoby
cca 15 cm kúsok póru
1/8 malej kapusty
1/8 malej dyne
1 plátok zeleru
2 cm riasy KOMBU
soľ
Postup
1. Očistenú zeleninu nakrájame a postupne vkladáme do keramického hrnca. Naspodok dáme riasu, potom vrstvu póru, kapusty, dyne a nakoniec zeler. (obr.2) Vlejeme vodu do 1/3 hrnca, tak aby sa vrstvy nezamiešali a jemne posolíme.
2. Obsah necháme zovrieť a znížime plameň na minimum. Zelenina by mala byť mäkká cca za 15 minút.
3. Opatrne zeleninu vyberieme a naservírujeme na taniere.
Praktické
Zeleninu je možné variť v rôznych obmenách, prípadne zvoliť len 3 vrstvy. Dôležité je vrstviť zeleninu v súlade energií JIN a JANg.
Správny postup sa dozviete tiež tu