Koreňová zelenina
Štítky: Mrkva, petržlen, sezamový olej, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD
Obyčajnej zelenine nádych exotiky dodáme pridaním oleja z pražených sezamových semien. Veľmi chutná príloha k menej výraznému jedlu.
Suroviny pre 2 osoby
1 mrkva
1 petržlen
1 - 2 PL sezamový olej z opražených semien
soľ, sójová omáčka TAMARI
Postup
1. Očistenú mrkvu aj petržlen nakrájame na šikmé kolieska a následne na tenké rezance. Vložíme do menšieho hrnca,pridáme štipku soli, podlejeme trochou vody a zakryté dusíme do mäkka, nakoniec vodu necháme odpariť.
2. Pridáme olej, chvíľku opražíme, pridáme sójovú omáčku, prehrejeme a môžme podávať.
3. Vhodné na doplnenie kompletného taniera, prípadne na rannú kašu.
Praktické
Kto nemá problémy s lepkom môže TAMARI nahradiť aj omáčkou SHOYU.
Pri SCD bez sójovej omáčky!