Hokkaido pyré
Štítky: Hokkaido, cibuľa, zázvor, kurkuma, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD
Týmto jednoduchým receptom nemôžete nič pokaziť. Sladká chuť Hokkaida sa naplno prejaví uvarením v troške vody.
Suroviny pre 2 osoby
250 - 300 g dyne Hokkaido
1 cibuľa
soľ
Postup
1. Hokkaido umyjeme, rozkrojíme a vyberieme semiačka. Pokrájame na väčšie kusy. Cibuľu očistíme a rozkrojíme na štvrťky.
2. Do úzkeho a vyššieho hrnca vložíme Hokkaido a cibuľu, vlejeme cca 1 dcl vody, posolíme a varíme do mäkka.
2. Zmixujeme a môžeme podávať.
Praktické
Kto má rád, pridá si kurkumu, doporučujem v kombinácii s trochou mletého čierneho korenia. Vtedy je vhodné rozohriať olej, pridať koreniny a nechať ich prevoňať. Potom vložiť zeleninu a vodu.