Dusený kaleráb
Štítky: Kaleráb gigant, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku
Tohtoročná úroda gigantu bola nadpriemerná. Niektoré boli veľké ako halloweenské tekvice. Mohla som ho rozkrájať na kúsky, vložiť do polievky, porozdávať, picklovať a ešte stále ho bolo dosť. Trochu som zaexperimentovala a vznikol úžasný recept, ktorý trochu pripomína dusenú kapustu. S tými istými ingredianciami vznikla akoby jej jemnejšia varianta.
Suroviny pre 2 osoby
časť kalerábu gigant
1 stredná cibuľa
1 PL sezamový olej
soľ, rasca, umeocot
Postup
1. Kaleráb (časť z neho - my sme mali naozaj gigantické) postrúhame na hrubom strúhadle.
2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu zo zlata, pridáme rascu, soľ, kaleráb a podlejeme trochou vody. Udusíme do mäkka.
3. Nakoniec ochutíme umeoctom, príp. jablčným, či ryžovým octom.
Praktické
Vhodná príloha k hlavnému jedlu.
Dobry den, ja som na SCD uz deviaty mesiac a dnes som nahodou objavila Vase stranky, ale po precitani tohoto receptu som zostala dost prekvapena, nakolko v zozname co ano a co nie ja mam kalerab v zapornej skupine, tak teraz neviem co je spravne, mozete mi odpisat prosim? Dakujem
Dobrý postreh Rora, kaleráb do SCD nepatrí. V hornej časti – štítky, ani nie je uvedené, že je pre SCD vhodný. Recepty vhodné, majú medzi štítkami označenie SCD.