Dusený kaleráb

Štítky: Kaleráb gigant, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku

Tohtoročná úroda gigantu bola nadpriemerná. Niektoré boli veľké ako halloweenské tekvice. Mohla som ho rozkrájať na kúsky, vložiť do polievky, porozdávať, picklovať a ešte stále ho bolo dosť. Trochu som zaexperimentovala  a vznikol úžasný recept, ktorý trochu pripomína dusenú kapustu. S tými istými ingredianciami vznikla akoby jej jemnejšia varianta.

Suroviny pre 2 osoby

časť kalerábu gigant

1 stredná cibuľa

1 PL sezamový olej

soľ, rasca, umeocot

Postup

1. Kaleráb  (časť z neho - my sme mali naozaj gigantické) postrúhame na hrubom strúhadle.

2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu zo zlata, pridáme rascu, soľ, kaleráb a podlejeme trochou vody. Udusíme do mäkka.

3. Nakoniec ochutíme umeoctom, príp. jablčným, či ryžovým octom.

Praktické

Vhodná príloha k hlavnému jedlu.

 

  1. Rora píše:

    Dobry den, ja som na SCD uz deviaty mesiac a dnes som nahodou objavila Vase stranky, ale po precitani tohoto receptu som zostala dost prekvapena, nakolko v zozname co ano a co nie ja mam kalerab v zapornej skupine, tak teraz neviem co je spravne, mozete mi odpisat prosim? Dakujem

  2. Monika Komorášová píše:

    Dobrý postreh Rora, kaleráb do SCD nepatrí. V hornej časti – štítky, ani nie je uvedené, že je pre SCD vhodný. Recepty vhodné, majú medzi štítkami označenie SCD.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov