Cuketové hranolky
Štítky: Cuketa, cesnak, makrobiotika, vegán, vegetarián, bezlepková diéta, SCD
Cukety je v lete všade dosť a častokrát nevieme, čo s ňou. Tak ako moja suseda, podarovala mi jednu obrovskú, vraj sa jej potrebuje zbaviť. U nás sa teda zužitkuje raz dva. Keď nie grilovaná, tak takéto hranolky môžeme hocikedy.
Suroviny pre 2 osoby
väčšia cuketa očistená zbavená jadier
1 str´čik cesnaku
soľ, olivový olej alebo bravčová masť
Postup
1. Predhrejeme rúru na 220 stupňov.
2. Na plech vymazaný olejom pokladáme nakrájanú cuketu, ktorú potrieme olejom, osolíme a posypeme najemno nakrájaným cesnakom.
3. Vložíme do rúry a pečieme cca 20 minút.
Praktické
Pokročilí SCDčkári si môžu posypať hranolky parmezánom.
Monika Komorášová
Zaraďte viac zeleniny do svojho jedálnička! Naštartujete tak rýchle a zdravé chudnutie.