Blanšírovaný kel

Štítky: Kel kučeravý, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD

Jemná úprava zeleniny zachová v listovej zelenine všetky živiny.

Suroviny pre 2 osoby

2 stonky kel kučeravý

soľ, voda

Postup

1. Kel zbavíme hrubej stonky a lístky umyjeme.

2. Do hrnca dáme variť vodu s 1 ČL soli, keď začne vrieť vhodíme lístky kelu, varíme cca 2 - 3 min.

3. Pripravíme si misku so studenou vodou do ktorej kel po uvarení vložíme.

Praktické

Vhodné na doplnenie kompletného taniera, táto úprava vyzdvihuje chuť a farbu zeleniny.

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov