Hokkaido so zázvorom
Štítky: Hokkaido, cibuľa, zázvor, kurkuma, makrobiotika, vegán, vegetarián, bezlepková diéta, chudnutie, SCD
Dyňa Hokkaido má mnohostranné využitie. Častokrát ju robím len tak na cibuľke. Ak chcete spojiť jej sladkú chuť s pikantnou, môžete využiť zázvor. Táto jednoduchá a ultra rýchla úprava nechá vyniknúť príjemne sladkú chuť tekvice.
Suroviny pre 2 osoby
250 - 300 g dyne Hokkaido
1 cibuľa
1 PL sezamového oleja
soľ, kurkuma na špičku noža
2 tenké kolieska zázvoru
Postup
1. Hokkaido umyjeme, rozkrojíme a vyberieme semiačka. Pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme a pokrájame na jemné kocky, alebo polmesiačiky. Zázvor nakrájame na rezance.
2. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji so soľou a kurkumou. Pridáme Hokkaido, zázvor, trošku vody a dusíme do mäkka.
Praktické
Ak nemáme Hokkaido, vhodnou alternatívou je mrkva. Na jar doplníme tanier divokou zeleninou pre jej vitalitu. V recepte sú použité lístky púpavy. Prílohu dopĺňa naparovaný karfiol.
Hokkaido nahradí sacharidovú prílohu a podporí rýchle a zdravé chudnutie. Okrem toho prispieva k obnove činnosti okruhu pankreas, žalúdok a slezina>>
O problémoch s trávením a úspešnom chudnutí sa dočítate tu>>
Monika Komorášová
Zaraďte viac zeleniny do svojho jedálnička! Naštartujete tak rýchle a zdravé chudnutie.