Mrkvové pyré s cviklou
Štítky: Mrkva,cvikla, cibuľa, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD
Tradičná mrkva netradične. Ak potrebujete zmenu a pritom obľubujete zemiakové pyré, odporúčam tent recept. Vznikol tak trochu náhodou. Pyré z mrkvy si robievame pomerne často, pridáme masielko, ochutím nejakou bylinkou a dobrota je na svete. Dnes mi zvyšoval kúsok červenej repy, tak som ho uvarila spolu s mrkvou a vznikla z toho skvelá príloha.
Suroviny pre 2 osoby
1 mrkva veľká
1 stredná cibuľa
1/4 strednej červenej repy
soľ, sušená bazalka
1/2 PL prepusteného masla GHEE
Postup
1. Očistenú mrkvu a cviklu nakrájame na väčšie časti, cibuľu rozštvrtíme. Vložíme do úzkeho hrnca (budeme mixovať), pridáme štipku soli, podlejeme trochou vody a zakryté dusíme do mäkka.
2. Následne ponorným mixérom zeleninu rozmixujeme.
3. Ochutíme sušenou bazalkou, maslom a podávame.
Praktické
Maslo môžete nahradiť aj obyčajným, nie však margarínom. Ako obmenu použite miesto bazalky iné bylinky, napr. saturejku, čerstvú pažítku alebo medvedí cesnak.