Talianska fazuľa LIMA

Štítky: Biela fazuľa LIMA, cuketa, cibuľa, mrkva, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD

fazula minestrone

Inšpirovaná talianskou polievkou minestrone som sa dnes pustila do varenia. Vznikol tento veľmi chutný recept. V lete sa nám pri sporáku veľmi stáť nechce, sme radšej vonku. A keďže fazuľa sa ráno varila, kým sme raňajkovali, stačilo mi pred obedom nejakých 20 minút na vytvorenie celého obeda.

Suroviny pre 4 osoby

3 dcl fazuľa biela LIMA

2 cm riasy KOMBU (pri SCD vynechajte)

1 veľká cibuľa, nakrájaná na  polmesiačky

1 ks cuketa (cca 200 g), pokrájaná na kocky

2 ks mrkva na kolieska

2 stopky nakrájaného stonkového zeleru

2 ks paradajky

3 PL olivový olej,

soľ, tymián, umeocot

Postup

1. Fazuľu prepláchneme na sitku pod vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme vodu a necháme namočenú cez noc. Vymeníme vodu a následne varíme s kúskom riasy KOMBU 20 min v tlakovom hrnci. (Každý ma iný typ hrnca, preto si dobu upravte podľa seba, prípadne varte v obyčajnom hrnci do zmäknutia)

2. Do druhého hrnca pridáme olej , soľ a opražíme cibuľku do zlata. Pridáme zeleninu okrem paradajok a dusíme do mäkka.

3. Do mixovacej nádoby nalejeme 1 naberačku uvarenej fazule aj s trochou vody a zmixujeme do hladka - bude slúžiť na zahustenie

4. Do hrnca k zelenine pridáme fazuľu, nakrájané paradajky a necháme prevrieť. Pridáme mixovanú fazuľu a dochutíme tymiánom a umeoctom.

Praktické

Výborné jedlo! Možné použiť aj bez zahustenia ako polievku, alebo vymeniť strukoviny. Výborná je aj so šošovicou. A opäť zvoľte si bylinky ktoré vášmu jedlu dodajú tú správnu chuť. Na záver môžete posypať parmezánom.

 

 

Monika Komorášová

Autorka projektu - Cítim sa skvelo
Objavte, ako pomocou jednoduchej zmeny v jedálnom lístku, vyriešite väčšinu zdravotných problémov. Ako sa to podarilo mne, si môžete prečítať pod záložkou môj príbeh.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov