Fazuľa adzuki s cibuľkou.
Štítky: Fazuľa adzuki, sójová omáčka, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku
Jednoduché veci sú tie najlepšie. Potvrdilo sa mi to aj pri varení. Najjeduchšia úprava fazule s cibuľkou - dokonalá lahôdka.
Suroviny pre 2 osoby
2 dcl fazuľa adzuki
2 cm riasy KOMBU
1 stredná cibuľa, nakrájaná na polmesiačky
1 PL sezamový olej,
soľ, sójová omáčka TAMARI
Postup
1. Fazuľu prepláchneme na sitku pod vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme vodu a necháme namočenú cez noc. Následne varíme s kúskom riasy KOMBU v tej istej vode v ktorej sa namáčala, cca 40 min. Dobu varu môžme skrátiť na polovicu varením v tlakovom hrnci.
2. Do menšieho hrnca pridáme olej , soľ a opražíme cibuľku do zlata. Pridáme adzuki, sójovú omáčku a chvíľu ešte povaríme.
3. Podávame so zeleninou.
Praktické
Kto nemá problémy s lepkom TAMARI môže nahradiť aj omáčkou SHOYu, príp. inou. Dôležitá pri výbere je samozrejme kvalita.
Recept nie je vhodný pre SCD.