Fazuľa adzuki s cibuľkou.

Štítky: Fazuľa adzuki, sójová omáčka, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku

Jednoduché veci sú tie najlepšie. Potvrdilo sa mi to aj pri varení. Najjeduchšia úprava fazule s cibuľkou - dokonalá lahôdka.

Suroviny pre 2 osoby

2 dcl fazuľa adzuki

2 cm riasy KOMBU

1 stredná cibuľa, nakrájaná na  polmesiačky

1 PL sezamový olej,

soľ, sójová omáčka TAMARI

Postup

1. Fazuľu prepláchneme na sitku pod vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme vodu a necháme namočenú cez noc. Následne varíme s kúskom riasy KOMBU v tej istej vode v ktorej sa namáčala, cca 40 min. Dobu varu môžme skrátiť na polovicu varením v tlakovom hrnci.

2. Do menšieho hrnca pridáme olej , soľ a opražíme cibuľku do zlata. Pridáme adzuki, sójovú omáčku a chvíľu ešte povaríme.

3. Podávame so zeleninou.

Praktické

Kto nemá problémy s lepkom TAMARI môže nahradiť aj omáčkou SHOYu, príp. inou. Dôležitá pri výbere je samozrejme kvalita.

Recept nie je vhodný pre SCD.

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov