Šošovica s cviklou

Štítky: Šošovica, cibuľa, cvikla, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD

sosovica s cviklou

Niektoré recepty vyskúšate a už si na ne ani nespomeniete. Neviem, či som tak málo náročná, ale jednoduché recepty mám najradšej. Nejde ani tak o ich prípravu, ale o to, že vždy dajú vyniknúť základnej surovine.

Suroviny pre 2 osoby

3 dcl šošovica

1 stredná cibuľa - nakrájaná na drobno

1 cvikla stredná

2 PL olivový olej,

1 - 2 PL Balzamicový alebo ryžový ocot

soľ, bobkový list

Postup

1. Šošovicu prepláchneme na sitku pod vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme vodu a necháme namočenú cca 3 hodiny.  Vodu v ktorej sa namáčala zlejeme a na varenie použijeme novú. Šošovicu uvaríme spolu s bobkovým listom do mäkka. Ak ostane v hrnci voda zlejeme ju.

2. Do druhého hrnca dáme umytú celú cviklu, posolíme prilejeme vodu a varíme do mäkka. Po uvarení ju ošúpeme a pokrájame na väčšie plátky.

3. Na hlbšej panvici s olejom a soľou upražíme cibuľku, prilejeme ocot a necháme ho odpariť. Vložíme cviku a šošovicu a ešte chvíľku všetko orestujeme.

Praktické

Podávame s uvareným vajíčkom a šalátom. Kto má rád môže pridať cesnak. Existujú rôzne druhy šošovice - pre tento recept je najvhodnejšia malá zelená. Môžete vytvárať rôzne obmeny so zeleninou - v tomto je pridaný stonkový zeler.

 

  1. Tatiana Legíňová píše:

    Ahoj Monika, ďakujem za skvelé recepty, teším sa a želám krásne láskyplné dni….❤

  2. Monika Komorášová píše:

    Veľká vďaka Tánička.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov