Talianska fazuľa LIMA
Štítky: Biela fazuľa LIMA, cuketa, cibuľa, mrkva, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku, SCD
Inšpirovaná talianskou polievkou minestrone som sa dnes pustila do varenia. Vznikol tento veľmi chutný recept. V lete sa nám pri sporáku veľmi stáť nechce, sme radšej vonku. A keďže fazuľa sa ráno varila, kým sme raňajkovali, stačilo mi pred obedom nejakých 20 minút na vytvorenie celého obeda.
Suroviny pre 4 osoby
3 dcl fazuľa biela LIMA
2 cm riasy KOMBU (pri SCD vynechajte)
1 veľká cibuľa, nakrájaná na polmesiačky
1 ks cuketa (cca 200 g), pokrájaná na kocky
2 ks mrkva na kolieska
2 stopky nakrájaného stonkového zeleru
2 ks paradajky
3 PL olivový olej,
soľ, tymián, umeocot
Postup
1. Fazuľu prepláchneme na sitku pod vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme vodu a necháme namočenú cez noc. Vymeníme vodu a následne varíme s kúskom riasy KOMBU 20 min v tlakovom hrnci. (Každý ma iný typ hrnca, preto si dobu upravte podľa seba, prípadne varte v obyčajnom hrnci do zmäknutia)
2. Do druhého hrnca pridáme olej , soľ a opražíme cibuľku do zlata. Pridáme zeleninu okrem paradajok a dusíme do mäkka.
3. Do mixovacej nádoby nalejeme 1 naberačku uvarenej fazule aj s trochou vody a zmixujeme do hladka - bude slúžiť na zahustenie
4. Do hrnca k zelenine pridáme fazuľu, nakrájané paradajky a necháme prevrieť. Pridáme mixovanú fazuľu a dochutíme tymiánom a umeoctom.
Praktické
Výborné jedlo! Možné použiť aj bez zahustenia ako polievku, alebo vymeniť strukoviny. Výborná je aj so šošovicou. A opäť zvoľte si bylinky ktoré vášmu jedlu dodajú tú správnu chuť. Na záver môžete posypať parmezánom.