Pickles z daikonu

Štítky: Reďkev daikon, zázvor, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku

Makrobiotika, pickles daikon

Obľúbili ste si pickles? Radi experimentujete? Máte radi chuť zázvoru? Tak pre vás je tu tento úžasný recept.

Suroviny na 1 pohár 0,7 L

1 veľká biela reďkev daikon

cca 7 cm koreň zázvoru

1 cibuľa

1/2 l vody

1 ČL soli

 Postup:

1. Očistenú cibuľu pokrájame na kolieska. Daikon nastrúhame na tenučké kolieska. (použijeme strúhadlo na uhorku)

2. Do zaváracieho pohára 0,7 L dáme na spodok pár koliesok cibule. Potom vrstvíme daikon, cibuľu.

3. Zázvor nastrúhame na strúhadle a cez sitko vytlačíme šťavu, ktorú vlejeme k zelenine.

3. Prevaríme vodu a pridáme soľ. Nálev necháme vychladnúť na izbovú teplotu a následne vlejeme do pohára so zeleninou. Zeleninu zaťažíme napríklad pohárom s vodou, alebo sklenenou 0,5 l fľašou.

4. Necháme kvasiť 5 dní pri izbovej teplote na tmavšom mieste,  potom uzavrieme a premiestnime do chladničky.

 

Praktické:

Pohár počas kvasenia umiestnime na tácku, alebo tanier, pretože pri kvasení voda môže pretiecť cez okraj fľaše!

 

 

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov