Pickles z cvikly a karfiolu

Štítky: Cvikla, karfiol, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku

Spestrite si svoj tanier. Vložte karfiol medzi cviklu, nechajte vykvasiť a máte nevšednú prílohu.

Suroviny na 1 pohár 0,7 L

2 menšie cvikle

3 ružičky karfiolu

1 cibuľa

2 kolieska čerstvého koreňa chrenu

1/2 l vody

1 ČL soli

 

Postup:

1. Očistenú zeleninu si nakrájame: cibuľu na kolieska, cviklu na kocky a karfiol na menšie ružičky.

2. Do zaváracieho pohára 0,7 L dáme na spodok koliesko chrenu, pár koliesok cibule. Potom vrstvíme cviklu a karfiol, navrch si necháme cibuľu a chren.

3. Prevaríme vodu a pridáme soľ. Nálev necháme vychladnúť a následne vlejeme do pohára so zeleninou. Zeleninu zaťažíme napríklad pohárom s vodou, alebo sklenenou 0,5 l fľašou. (pozri na obr. 2)

4. Necháme kvasiť 5 dní pri izbovej teplote na tmavšom mieste,  potom uzavrieme a premiestnime do chladničky.

 

Praktické:

Pohár počas kvasenia umiestnime na tácku, alebo tanier, pretože pri kvasení voda môže pretiecť cez okraj fľaše!

 

 

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov