Pickles z daikonu
Štítky: Reďkev daikon, zázvor, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku
Obľúbili ste si pickles? Radi experimentujete? Máte radi chuť zázvoru? Tak pre vás je tu tento úžasný recept.
Suroviny na 1 pohár 0,7 L
1 veľká biela reďkev daikon
cca 7 cm koreň zázvoru
1 cibuľa
1/2 l vody
1 ČL soli
Postup:
1. Očistenú cibuľu pokrájame na kolieska. Daikon nastrúhame na tenučké kolieska. (použijeme strúhadlo na uhorku)
2. Do zaváracieho pohára 0,7 L dáme na spodok pár koliesok cibule. Potom vrstvíme daikon, cibuľu.
3. Zázvor nastrúhame na strúhadle a cez sitko vytlačíme šťavu, ktorú vlejeme k zelenine.
3. Prevaríme vodu a pridáme soľ. Nálev necháme vychladnúť na izbovú teplotu a následne vlejeme do pohára so zeleninou. Zeleninu zaťažíme napríklad pohárom s vodou, alebo sklenenou 0,5 l fľašou.
4. Necháme kvasiť 5 dní pri izbovej teplote na tmavšom mieste, potom uzavrieme a premiestnime do chladničky.
Praktické:
Pohár počas kvasenia umiestnime na tácku, alebo tanier, pretože pri kvasení voda môže pretiecť cez okraj fľaše!