Bochník z banánovej múky
Štítky: vajcia, banánová múka, bezlepková diéta, SCD,
Pri prechode na SCD výživu sa niektorým \"závislákom na chlebe\" žiada do niečoho zahryznúť, natrieť pomazánku alebo odkrojiť si slaninku. Banánová múka ako jediná spĺňa podmienky zavedenia už do úvodných etáp. Nečakajte ale, že múka chutí po banánoch a že je celkom ako klasické pečivo. Má svoju špecifickú chuť na ktorú si treba zvyknúť.
Suroviny
150 g banánová múka
3 dcl voda
2 PL tuk bravčový alebo iný
3 vajcia
1/2 ČL soli
1 ČL rasce alebo iného vhodného korenia
Postup
1. Zapneme rúru na 200 stupňov. Formu vystleme papierom na pečenie.
3. Vajíčka rozklepneme a oddelíme. Žĺtka dáme do misy a bielka do nádoby na vyšľahanie snehu.
4. K žĺtkam pridáme tuk, rascu, soľ a vymiešame. Pridáme múku, vodu a opäť premiešame.
5. Z bielok vyšľaháme veľmi tuhý sneh a zapracujeme ho do cesta. Pracujeme opatrne, ale rýchlo aby sneh neklesol. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry.
6. Pri teplote 200 stupňov pečieme cca 40 minút, až kým povrch bochníka nie je zlato hnedý. Necháme vychladnúť a krájame.
Praktické
Ak chceme nadýchanejšie pečivo urobíme sneh zo 4 bielok. Jedlá sóda nemá zásadný vplyv na nadýchanosť cesta. Múku sme na Slovensku nezohnali, dali sme si ju doviezť z ČR >>. Mne osobne chlieb pri prechode na SCD nechýbal, pretože ho nejem 6 rokov, ale manžel bol jeden z tých, čo si bez chleba nevedel život predstaviť.
Pridať komentár
Zaraďte viac zeleniny do svojho jedálnička! Naštartujete tak rýchle a zdravé chudnutie.
Robila som podľa receptu ale z vrchu upečené a vo vnútri akoby vlhké pod akože korkou. Nebolo to také nadýchané ako chlieb. Kde som urobila chybu. Ďakujem
Dobrý deň, problém bude asi v použití druhu múky (objednávala som z CR) Cca 2 roky už banánovú múku nepoužívam, zrejme recept aj vymažem. Ďakujem za pripomenutie.
A akú múku teda používate pri pečení chleba? Keď banánovú nie? Ďakujem Vám za odpoveď.
Dobrý deň, v sučastnosti nepoužívam žiadnu múku. Nepečiem chlieb ani jeho náhrady, nepotrebujeme ho.