Boršč

Štítky: Cvikla, mrkva, kyslá kapusta, kaleráb, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku

Element: OHEŇ,

Boršč a bez mäsa? Ochutnajte je vynikajúci.

Suroviny pre 2 osoby:

pár kociek mrkvy a  kalerábu,

1/4 malej cvikle

1 malá cibuľa

1 PL krájaná kapusta sladká

1 PL krájaná kapusta kyslá

0,5 L zeleninového vývaru, alebo vody

1 PL slnečnicový olej

soľ, umeocot,

Bobkový list, nové korenie

 

Postup:

1. Cibuľu nakrájanú na kocky usmažíme do zlatista na oleji so soľou. Zalejeme vývarom, vložíme nakrájanú mrkvu, kaleráb, cviklu a kapustu, pridáme bobkový list, korenie a varíme.

2. Keď je zelenina mäkká pridáme kyslú kapustu a ešte povaríme.

3. Ak sa nám zdá polievka málo kyslá ochutíme umeoctom. Servírujeme s nakrájanou petržlenovou, alebo mladou zelerovou vňaťou. Kto má rád môže pridať rastlinnú smotanu.

 

Praktické:

Komu by predsa len chýbala chuť mäsa, môže do polievky pridať na kocky nakrájaný a opečený tempeh.

 

 

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov