Fazuľa na paprike
Štítky: Fazuľa adzuki, sójová omáčka, petržlen, kapusta, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku
Milujem adzuki a tiež celá moja rodina. Môžte ju upraviť na akýkoľvek spôsob, vždy chutí fantasticky.
Suroviny pre 2 osoby
2 dcl uvarená fazuľa adzuki
2 PL petržlen
2 PL kapusta
1 stredná cibuľa, nakrájaná na polmesiačky
1 PL sezamový olej,
soľ, sójová omáčka TAMARI
1 ČL mletá červená paprika
Postup
1. Do Woku, alebo iného hrnca dáme nakrájanú kapustu, petržlen nakrájaný na rezance, soľ, podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka.
2. Pridáme adzuki a necháme zovrieť. Ak je zmes príliš suchá pridáme trochu vývaru z fazúľ, prípadne trošku vody.
2. Do menšieho hrnca dáme olej , soľ a opražíme cibuľku do zlata. Pridáme mletú papriku a odstavíme z ohňa. Následne cibuľku vložíme do woku k zelenine, dochutíme sójovou omáčkou a chvíľu prehrejeme.
3. Tanier doplníme zeleninou pickles.
Praktické
Využijeme rôzne obmeny zeleniny, miesto petržlenu, použijeme mrkvu, prípadne koreň lúpúcha. Samozrejme aj adzuki môžme zameniť za inú.
Recept nie je vhodný pre SCD.