Boršč
Štítky: Cvikla, mrkva, kyslá kapusta, kaleráb, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku
![](https://monikakomorasova.sk/wp-content/uploads/2016/11/Borsc.jpg)
Element: OHEŇ,
Boršč a bez mäsa? Ochutnajte je vynikajúci.
Suroviny pre 2 osoby:
pár kociek mrkvy a kalerábu,
1/4 malej cvikle
1 malá cibuľa
1 PL krájaná kapusta sladká
1 PL krájaná kapusta kyslá
0,5 L zeleninového vývaru, alebo vody
1 PL slnečnicový olej
soľ, umeocot,
Bobkový list, nové korenie
Postup:
1. Cibuľu nakrájanú na kocky usmažíme do zlatista na oleji so soľou. Zalejeme vývarom, vložíme nakrájanú mrkvu, kaleráb, cviklu a kapustu, pridáme bobkový list, korenie a varíme.
2. Keď je zelenina mäkká pridáme kyslú kapustu a ešte povaríme.
3. Ak sa nám zdá polievka málo kyslá ochutíme umeoctom. Servírujeme s nakrájanou petržlenovou, alebo mladou zelerovou vňaťou. Kto má rád môže pridať rastlinnú smotanu.
Praktické:
Komu by predsa len chýbala chuť mäsa, môže do polievky pridať na kocky nakrájaný a opečený tempeh.