Kelové lupienky
Štítky: Kel kučeravý, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku
Element: VODA
Vynikajúci spôsob úpravy, zachutí naozaj každému. Keďže sa jedná o kondiment, môžme použiť trochu viac soli.
Suroviny pre 2 osoby
2 stonky kel kučeravý
soľ, olivový olej
Postup
1. Rúru si zapneme na 200 stupňov.
2. Kel zbavíme hrubej stonky a lístky umyjeme.
3. Na plech nalejeme olivový olej a soľ, položíme lístky a dobre premiešame, snažíme sa aby lístky boli naolejované a osolené rovnomerne.
3. Vložíme do rúry a upečieme. Trvá to krátko, preto rúru často kontrolujme, keď konce kelu zhnednú, treba ho vybrať.
Praktické
Takúto úpravu volíme v zimnom období. Doplníme k málo výraznému jedlu.