Kelové lupienky

Štítky: Kel kučeravý, makrobiotika, vegán, vegetarián, bez lepku

Element:   VODA

Vynikajúci spôsob úpravy, zachutí naozaj každému. Keďže sa jedná o kondiment, môžme použiť trochu viac soli.

Suroviny pre 2 osoby

2 stonky kel kučeravý

soľ, olivový olej

Postup

1. Rúru si zapneme na 200 stupňov.

2. Kel zbavíme hrubej stonky a lístky umyjeme.

3. Na plech nalejeme olivový olej a soľ, položíme lístky a dobre premiešame, snažíme sa aby lístky boli naolejované a osolené rovnomerne.

3. Vložíme do rúry a upečieme. Trvá to krátko, preto rúru často kontrolujme, keď konce kelu zhnednú, treba ho vybrať.

Praktické

Takúto úpravu volíme v zimnom období. Doplníme k málo výraznému jedlu.

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov